top of page

IværksætterCluster Gellerup tog til Kiel på dating

Tekst og foto: Helle Hansen


Udveksling og deling af ideer om iværksætteri med venskabsbyen syd for grænsen

En lille delegation med repræsentanter fra de tre iværksætterhuse i Gellerup satte sig en onsdag morgen i september i bilerne og kørte tre timer mod syd til Kiel, der er hovedstad i delstaten Slesvig-Holsten. Kiel er havneby med godt 250.000 indbyggere, og siden 2019 har den været venskabsby med Århus. Fremme i den smukke gamle Hansestad blev de århusianske iværksættere taget godt imod af repræsentanter fra nogle af de spændende tyske iværksættermiljøer, der findes i Kiel.


Ny paraplyorganisation

IværksætterCluster Gellerup er en ny paraply-forening, der består af de iværksætterkollektiver, der i dag ligger ned gennem Gellerup med Den Gode By i Blixens, SquareOne på hjørnet ved Karens Blixens Boulevard og Kollektivbyen, der ligger i K&A-centret oven på det gamle bibliotek. Formålet med iværksætterclusteret er at styrke iværksættermiljøet i Gellerup og være med til at brande området som en power-platform for iværksætteri, blandt andet gennem projekter, events og initiativer.


Ønsker om samarbejde og partnerskab

Besøget i Kiel var således den første aktivitet i den nye forening. Og en halv snes lokale iværksættere deltog i udvekslings-eventen enten i fysisk form ved at møde op i Kiel eller ved at dukke op på en skærm i konferencerummet i Kiel og fortælle om egene ønsker til samarbejde og partnerskaber. Besøget i Kiel strakte sig over to dage. Hvor den første dag primært var afsat til, at deltagerne fra Gellerup kunne præsentere sig selv for de tyske værter med små oplæg om hver enkelt virksomhed. Det gjorde blandt andet firmaet ”DieMutti” ved Joke Habben, der er jordemoder med en fortid i Sundhedshuset på et gamle Gellerup Bibliotek. I dag holder hendes firma til i Kollektivbyen. Joke Habben, der også er tysker, tilbyder i dag at være med til at skabe netværk og forbindelse mellem danske og tyske firmaer. Walther H. Diechmann, der kommer fra Takiro, der bor i Den Gode By, fortalte om firmaet, der tilbyder smarte digitale løsninger inden for sundhedsteknologi.


Lokale facilitatorer på opgaven

Det er de lokale udviklingsfacilitatorer og konceptudviklere fra VisionPilot, der har stået for den praktiske planlægning af besøget. De to visionære piloter Andreas Holmgaard-Jensen og Hanne Marklund kommer også i det daglige til at varetage sekretariatsopgaven for Gellerups IværksætterCluster. Resten af besøget bestod af, at deltagerne fra Gellerup blev vist rundt til nogle af de mange spændende områder i Kiel, hvor der også er skabt mulighed for iværksætteri for små startups. Det sker både i bygninger i et stort nedlagt marinehospital i nordbyen, i den lokale avis Kielers Nachtrichtens tidligere trykkeri i centrum af byen, i et gammelt diskotek samt i en gammel kunstskole, hvor der er gang i en bydelsudvikling.


Intensivt besøg med indtryk

Det meste af samtalen foregik på engelsk, men faktisk viste det sig, at flere af de tyske værter kunne tale dansk. Faktisk havde den ene rundviser boet på Jettesvej i Gellerup i næsten tre år under hendes studier i Århus. Efter knap 27 timers ophold i Kiel kunne iværksætterne fra Gellerup vende snuden hjemad mod Aarhus – godt fyldt op med indtryk, ideer, inspiration og forbindelser, som med tiden kan vise sig at blive starten på nye samarbejder uden for Danmarks grænser.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page