top of page

JOB BootCamp 2021

Jobcenter Aarhus samlede i uge 37 2021 aktørerne på området til en fælles, bydækkende indsats med fokus på dimittendledigheden og overgangen fra studie til arbejdsmarked. Det var en koncentreret og intensiv uge med et varieret udbud af foredrag, workshops, webinarer, case competition, og JobDating med konkrete tilbud fra de deltagende virksomheder. Kort og Godt: Praksisnær og opdateret viden om og inspiration til de mange forskellige elementer og viden, der er til rådighed på vejen fra uddannelse til job. I alt over 30 events henover ugen med knap 1.500 tilmeldte deltagere var ugens resultat.

 

SamskabelsesProjekt

JOB BootCamp 2021 blev gennemført som et konkret samskabelsesprojekt. Samskabelsesprocessen afspejles i den involverende indsats fra de mange aktører og fra et tilknyttet partnerskab samt metodisk samarbejde med Jobpanelet, en fokusgruppe af studerende og ledige dimittender. I partnerskabet var der blandt andet repræsentanter fra Aarhus Universitet, Erhvervsakademi Aarhus; Studenterhus Aarhus; Jobcenter Aarhus og projektledelsen fra den eksterne leverandør VisionPilot ApS, som har stået for projektledelse - koordinering, udvikling og implementering.

 

En indledende workshop med partnerskabet havde til formål at danne relevante rammer for målgruppen. Eventet ”Etablering af et DimittendNetværk – vil du være med?” er et eksempel på et arrangement, inspireret af partnerskabet og med involvering af ledige dimittender og studerende. Nysgerrig på programplanen? Så se med på vores hjemmeside: www.jobbootcamp.dk

IMG_20210917_111806.jpg

JobDating

 

Et af de større events på dette års JOB BootCamp var ”JobDating” – et event som strakte sig over 2 dage. Her kunne man møde virksomheder fra forskellige styrkepositioner til en uformel snak og forhåbentlig gå derfra beriget med nye kontakter, svar på spørgsmål, et job at søge eller noget endnu bedre. Styrkepositionerne var delt ind i 4 kategorier og fordelt således:

 

Mandag:

  • Digitalisering, IT, Smart City

  • Energi, klima, miljø

Tirsdag:

  • Fødevarer, medico, sundhed

  • Oplevelseserhverv, turisme, kreative erhverv

 

Virksomhederne varierede i størrelse og en del havde konkrete jobs med, som man kunne tale ud fra. Konceptet fungerede på den måde, at først tilmeldte virksomhederne sig på den styrkeposition, de bedst passede ind i. Derefter blev der åbnet op for at deltagerne kunne booke sig ind på de styrkepositioner, de ønskede at blive klogere på. Herefter blev der indsamlet oplysninger om virksomheden, som blev samlet sammen i et katalog, der blev sendt ud til deltagerne, så de kunne booke sig ind på den enkelte virksomhed på et bestemt tidspunkt og dermed få sig en ”date”.

 

På selve JobDating-dagene blev tiden styret af Jobcenter Aarhus og der var mulighed for at gå hen til de virksomheder, som havde en åben tid, mens man ventede eller hvis man ikke havde nået at booke en tid. JobDating blev sat i gang efter hybrid-eventet ”Pitch dig selv” af borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Kristian Würtz – og så var JOB BootCamp 2021 skudt endelig i gang.

IMG_20210914_161143.jpg
IMG_20210913_160829.jpg

Case Competition GROWTH4SMEs 2021

 

Igen i år var der en case competition man kunne tilmelde sig og få sat sine kompetencer i spil på en konkret problemstilling hos en virksomhed – en ganske god ting at kunne føje til sit CV, men også en mulighed for at netværke med virksomheder. I år var case competitionen lavet i samarbejde med Aarhus Universitet som et led i Erasmus+projektet GROWTH4SMEs. Det betød også, at den i år var international og hvor der var mulighed for at de andre udenlands universiteter (Oslo universitet, Norge og Limburg Universitet, Belgien), som var en del af Erasmus+projektet, kunne deltage med op til 10 deltagere. Desværre på grund af corona måtte de takke nej til pladserne og de blev i stedet åbnet op for alle andre.

 

Der var 4 cases at ønske imellem og alle fik enten deres første eller anden prioritet opfyldt – og det kom der nogle gode grupper ud af, som på 2 dage havde til opgave at komme med et løsningsforslag til deres case, som så skulle pitches på dag 3. 

 

Og der var naturligvis præmier på højkant – Best Solution, Best Pitch og WTF-prize. Men det bedste resultat var dog at intet mindre end 2 af deltagerne fik tilbudt en praktikplads i deres case-virksomhed!

IMG_20210916_114151.jpg
bottom of page