top of page

Tidligere Projekter

Her finder du et udsnit af de projekter, VisionPilot har udviklet, faciliteret og gennemført. Enten hele projektet eller i samarbejde med forskellige opdraggivere fra både nær og fjern.

Iværksætter Festival Gellerup 

Projekt for Iværksætter Cluster Gellerup

Med en dedikation til at styrke Gellerups iværksættermiljø og fremhæve de over 100 iværksættere, der kalder området hjem, skabte vi en begivenhed, der satte positiv opmærksomhed på sagen. Vi omdannede et næsten tomt shopping center til et iværksætterhub med talks, workshops, udstillere og mere, hvor iværksættere fra alle hjørner blev samlet til en dag med viden, udvikling og netværk.

Se mere på: https://www.ivcgellerup.dk/festivalgellerup

Se talks her: https://vimeo.com/user3383356

1698670433493.jpg
1698670432140.jpg
1698670431944.jpg
Aarhus SkillsStafetten
Aarhus Skills messe

AarhusSkills

Projekt for Aarhus Kommune

 

AarhusSkills præsenterer de mange uddannelsesmuligheder, som erhvervsskolerne i Aarhus tilbyder. Her kan elever og lærere fra 7. – 10. klasse få information om erhvervsuddannelserne, møde vejledere og studerende, prøve faglige relevante aktiviteter m.m. Desuden gennemføres SkillsStafetten for 8. klassetrin. De seks vinderhold fra AarhusSkills stafetten deltager hvert år i DM i SkillsStafetten.

JOB BootCamp

Projekt for Jobcenter Aarhus

Aarhus Kommune hyrede VisionPilot til projektledelse, koordinering udvikling og implementering af et nyt tiltag for at mindske dimittend-ledigheden i Aarhus. 

Konceptet er 5 dage fyldt med viden, netværk og jobmuligheder.

JOB BootCamp Kick-Off
JOB BootCamp JobDating
Nuance oplæg Randers Realskole
Nuance Gade event

#NUance

Projekt for Partnerskabet Alliancen

#NUance er et movement for et sundt kritisk miljø i Danmark, der kan fremme bedre forståelse, give ny viden og nye perspektiver. Debatten på internettet er domineret af et lille mindretal med meget yderligtgående synspunkter, som gør de sociale medier til et polariseret miljø, hvor konflikter optrappes og virkeligheden ikke skildres. VisionPilot udviklede en mere nuanceret og faktabaseret tilgang til dialog og debat; et koncept, for at få det danske samfund på banen med kritisk tænkning og nuanceret dialog og fortællinger. I forbindelse med dette projekt var VisionPilot på besøg ved Randers Realskole, hvor der blev holdt oplæg om #NUance, for over 200 elever. Disse oplæg inkluderede personlige fortællinger fra unge med anden etnisk baggrund.

Materiale til undervisning

Projekt for Undervisningsministeriet

 

VisionPilot har udviklet materiale til fri afbenyttelse om kritisk tænkning overfor medier med udgangspunkt i integration; samt om fejlslutninger og selvreflektion over ens egne holdninger og argumentationer. Materialet er tilgængeligt på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Hertil har VisionPilot også afholdt en Salon, for undervisningsministeriet, med fokus på kritisk debat og holdninger. Her skulle deltagere analysere om deres holdninger var baseret på kritisk tænkning, eller følelser og værdier, samt om de benyttede fejlslutninger i deres argumenter

VisionsSalon for Undervisningsministeriet
Lokation for VisionsSalon

Iværksætter-dating i Kiel

1.jpg
2.jpg

Projekt med IværksætterCluster Gellerup

VisionPilot tog i september på tur til Aarhus venskabsby Kiel for at møde tyske iværksættere og høre, lære og måske indgå partnerskaber. Programmet i Kiel var tæt pakket med møder og rundvisninger. I Kiel blev de danske iværksætter vist rundt i fire forskellige miljøer. Det største ligger i et stort nedlagt marinehospital i nordbyen, et mere eksklusivt er etableret i det tidligere trykkeri hos avisen Kieler Nachtrichten. I et gammelt diskotek er de unge og de helt nystartede rykket ind, og i en nedlagt gammel kunstskole er iværksætterne med til at skabe en hel ny bydel.

AC JOBmesse

Projekt for Jobcenter Aarhus

 

VisionPilot var for 3. år i træk hyret af Jobcenter Aarhus som udviklere og projektledere på JOB BootCamp – et projekt, der arbejder med dimittendledighed. D. 14/10-2022 var det en stor jobmesse, hvor 35 virksomheder og ca. 2000 ledige mødte hinanden. Derudover faciliterede VisionPilot en CaseSalon for det Partnerskab, som er samlet for at nytænke dimittendledighedsproblematikken i Aarhus. I CaseSalonen præsenterede 3 ledige akademikere deres cases - en lød ”Hvordan gør man sig unik og bliver lagt mærke til i en jobsøgningsverden, der giver de samme råd til alle?”. Partnerskabet brainstormede på løsninger til casene og både Partnerskabet og de ledige gik derfra med nye ideer og indsigter. 

3.jpg
1.jpg
Vild med Gellerup Kom-Sammen-Salon
Vild med Gellerup SamskabelsesSalon

Vild med Gellerup

Projekt for Brabrand Boligforening

Vild med Gellerup blev udviklet i samarbejde med Gellerups Fællesråd og Square1 med formålet at gøre noget for ensomhed forårsaget af Corona. Da forsamlingslofter gjorde det vanskeligt at mødes indendørs; og da Gellerup har mange gode udendørs initiativer; samlede projektet disse i et borgerdrevet samskabelseskoncept. Her blev faciliteret samarbejde på tværs, mere end 600 beboere fik besøgt de forskellige events og nye samskabelsesflader blev etableret.

HollyWoodge

Projekt for Aarhus Kommune

Beskæftigelsesforvaltningen I Aarhus Kommune ønskede i forbindelse med 2017 Kulturhovedstaden at teste, hvordan man bedre kunne udnytte sammenhængen mellem kultur og beskæftigelse.

 

Kunstnere, operasangere, gøglere, ledige og iværksættere fra fire byer (Aarhus, Lodz, Rotterdam og Hull) i Europa arbejdede sammen om at skabe kreative forretningsideer og krydsbestøvning. VisionPilot samlede også et team fra Gellerup “Kultur I Beton” med blandede baggrunde, som udviklede et koncept med at udnytte de kulturelle kræfter I udsatte områder. VisionPilot faciliterede processerne, planlage events og udviklede metoder.

 

HollyWoodge's evalueringsformat "Think-Say-Do-Book" blev efterfølgenede udvalgt af

EU-Komissionen som metodeforbillede.

Hollywoodge knowledgebazar
Hollywoodge knowledgebazar
IMG_20220614_105458.jpg
IMG_20220614_101441.jpg

Jobmesse for ukrainere og andre flygtninge

Projekt for Jobcenter Aarhus

Visionpilot bidrog, i samarbejde med Jobcenter Aarhus, til faciliteringen og udviklingen af en Jobmesse for ukrainere og andre flygtninge. Dette styrkede både rekrutteringsmulighederne ved de danske virksomheder såvel som jobsøgningsudsigterne hos de ukrainske flygtninge

Jobmessen havde et sted mellem 500 og 600 besøgende samt 24 virksomheder der søgte medarbejdere. Der var stor tilfredshed fra alle de deltagende parter.

Hertil er der udarbejdet et katalog med overblik over de forskellige virksomheder, samt oversættelse på både dansk, engelsk og ukrainsk.

IværksætterCluster Gellerup

Forening


IværksætterCluster Gellerup er en paraply-forening, der

arbejder på at styrke iværksættermiljøet i Gellerup samt at brande området som en power-platform for iværksætteri via bl.a. projekter, events og initiativer. Foreningen består af de 3 stiftende iværksætterkollektiver (Den Gode By, Kollektivbyen, SquareOne).

VisionPilot var med til at etablere foreningen og varetager nu Sekretariatet.

IværksætterCluster.jpg
Workshop
Salon

Workshops og Saloner

VisionPilot har udviklet og faciliteret massevis af Workshops og Saloner med alt fra Visions- og SamskabelsesSaloner til HoldingsSaloner.

 

Se et udvalg af dem her:

Vores tilfredse kunder/samarbejdspartnere

Aarhus Kommune

bottom of page